Kamperen in het “Waardevol cultuur landschap” van Gaasterland geeft u een keur aan mogelijkheden. In de bossen van Gaaasterland is er volop gelegenheid om te fietsen of te wandelen. Ook zijn er diverse fiets en wandelroutes uitgezet.

De camping is gelegen aan de Friese Elfsteden route. Aan de andere kant is er de gelegenheid voor de watersport. Het Slotermeer ligt op maar een kilometer afstand. In Balk is gelegenheid genoeg om een bootje te huren of om georganiseerd een boottocht te maken. Ook is onze camping een goede uitvalsbasis voor de meest uiteen lopende dagtochten zoals een bezoekje aan bijv. Hindelopen Workum of Sloten.  Ook een dagtocht naar een van de Friese waddeneilanden als Ameland en Terschelling of Vlieland behoord tot de mogelijkheden.

Gaasterland

Er zijn in Gaaasterland diverse mooie fietsroutes door de bossen, bij de VVV kantoren kunt u uitgebreide fietsroute kaarten krijgen, onderweg zijn er diverse mogelijkheden om even te rusten. In Oudemirdum bevindt zich het bezoekerscentrum ZuidWest-FrieslandHier is uitgebreide informatie te verkrijgen over kunst, cultuur en landschap. De route langs het IJsselmeer biedt diverse uitzichtspunten met hier en daar een zwemgelegenheid.

Balk

Balk is de hoofdplaats van de Gemeente Gaasterlan-Sleat. En ligt aan het Slotermeer met als uitloper hiervan de Lust deze doorsnijdt de oude dorpskern als een smalle gracht, die zich door Gaasterland kronkelt en eindigt in een meertje met zandstrand bij de plaatselijke bevolking bekent onder de naam Wyldemerkt.
Er zijn diverse winkels voor de dagelijkse boodschappen waaronder 2 supermarkten, een slager en natuurlijk diverse banken met een geldautomaat voor uw gemak. Ook een fiets huren kan bij moustweewielers in Balk. Daar het dorp op nog geen kilometer van de boerderij ligt gaat menig kampeerder ’s morgens even een vers broodje en een krantje halen. Als u over de Lust rechts afslaat en deze blijft volgen komt u aan het einde bij het Slotermeer waar het bij mooi weer goed zwemmen en windsurfen is. Ook bevindt zich hier restaurant Badmeester Keimpe.

Op vier vrijdagen in Juli/Augustus is er een gezellige braderie van 14.00 uur tot 21.00 uur met een kindermarkt.

Wijckel (Wikel)

Ligt slechts op een paar kilometer van Balk. In Wijckel staat oude kerk hier in ligt het graf van Menno Baron van Coehoorn deze kerk is op beperkte tijden te bezichtigen. Als u achter camping ’t Hop in het Menno van Coehoornbos even de moeite neemt om naar het Slotermeer te rijden (± 500 m.) treft u daar een mooi natuurwandelpad aan in een beschermd gebied. Het is op paden vrij toegankelijk en brengt u bij het Slotermeer. Daar is ook een zwemgelegenheid van af een zonneweide. Tussen het pad en het meer zijn verder vrij brede rietkragen, hier en daar kunt u vast wel een mooi visstekkie vinden.

Sloten (Sleat)

Dat weer op en paar kilometer van Wijckel ligt, is een pittoresk stadje de kleinste van de Friese Elfsteden met prachtige gevels die aan weerskanten van de stadsgracht staan. De kerk, het museum en de korenmolen zijn op de daar aangegeven tijden voor
bezichtiging geopend. Veel watersporters doen even Sleat zoals Sloten door de inwoners word genoemd aan om vanaf de terrasjes te genieten van dit stadje dat in de folders niet zonder reden” lyts mar leaf ” genoemd wordt.
In het hoogseizoen vindt er ieder vrijdagavond om 20.00 uur een demonstratie van de Stads Schutterij in klederdracht plaats bij de korenmolen. Daar word nog op de ouderwetse manier een echt kanon afgeschoten. Dit is zeker de moeite waard om eens van nabij mee te maken. Zie http://www.stadsschutterijsloten.nl

Sneek (Snits) ( Balk – Sneek ± 21 kilometer)

Heeft een gezellig centrum met een groot winkelaanbod en diverse uitgaansmogelijkheden.
Tijdens de Sneekweek (zeilwedstrijden), die ongeveer eind Juli begin Augustus plaats vindt, is het er een drukte van belang. Ga dan eens met de pont over naar het starteiland dan kunt u het allemaal van zeer nabij mee maken.

Op de Woensdag in de Sneekweek is het Hardzeildag dit is voor de echte Sneker de dag van het jaar die hij niet wil missen.

Joure ( Balk – Joure ± 20 kilometer)

De Midstraat de winkelstraat van Joure waar ook regelmatig toeristen – en kunstmarkten worden gehouden is een lange maar zeer gezellige straat.
Eind Juli vinden er in Joure de Friese Ballonfeesten plaats dit is een mooi schouwspel als ’s morgens of ’s avonds zo’n 30 ballonnen tegelijk het luchtruim kiezen.

In de maand augustus vind er een officiële huwelijksvoltrekking plaats in Friese klederdracht plaats de Boerenbruiloft in het mooie park “Heremastate” waar het publiek vanuit het amfitheater getuige van kan zijn. Joure is ook bekend van de handgemaakte Friese klokken ook deze klokkenmakerijen vind u in de Midstraat ga gerust eens naar binnen en kijk hoe de vakman hier nog de echte handgemaakte klokken maakt.

Ook vind u hier de winkel van Douwe Egberts dus als u genoeg koffiepunten heeft neem deze mee u bent nu toch in de buurt.

  Hindeloopen ( Hylpen) (Balk – Hindelopen ± 20 kilometer)

Een mooi en gezellig oud stadje dat bekend is om zijn Hindelooper schilderkunst. een bezoek aan het eerste Friese Schaatsmuseum met een uitgebreide expositie van schaatsen is beslist de moeite waard.
Tevens is hier in het winkeltje een uitgebreide colectie Hinderlooper schilderkunst te verkrijgen.

Workum (Balk – Workum ± 23 kilometer)

Een gezellige toeristische trekpleister met gezellige terrasjes en natuurlijk niet te vergeten het Jopie Huisman museum, maar u moet als u in Workum bent besilst hier eens even een kijkje nemen. En op woensdag een gezellige markt.

 

  Makkum ( Balk – Makkum ± 32 km )

Staat bekend om zijn aardewerk en tegelfabriek, die ook is te bezoeken. In het dorp zijn diverse winkeltjes die deze produkten verkopen.
Ten westen van Makkum ligt ” De Holle Poarte ” , een modern luxeus recreatiegebied waar u zich op en echte boulevard waant met winkeltjes en strand aan het ijsselmeer ook is hier een hotel aanwezig.